Studio Dooie Mus is een nieuw initiatief van Jelle Stiphout en Esther Eveline Sloots en maakt post-traumatisch theater over de mens voor wie het leven een absurd cadeau is met een behoorlijke gebruiksaanwijzing.

Die gebruiksaanwijzing is niet voor iedereen even logisch. Sommige mensen worstelen met hun bestaan en draaien rondjes, als naalden die vastzitten in een groef van hun eigen persoonlijke langspeelplaat. Alsof jouw eigen ervaringen je vasthouden in een specifiek perspectief op het leven. Voor sommige mensen is dat niet erg, terwijl het voor anderen verschrikkelijk is. 

Studio Dooie Mus wil mensen wakker schudden en ontregelen - niet om ze te dwingen iets aan hun leven te veranderen, maar wel om ze te laten zien dat ze keuzevrijheid hebben en het recht om de invulling van hun bestaan te bevragen. Als een langspeelplaat vastloopt, helpt een zacht tikje tegen de naald. 

Op het moment werken we aan de voorstellingen K-HOLE (in samenwerking met Lindsay Zwaan), De Vergadering (geselecteerd voor Istanbul Fringe) en SPOKEN (geselecteerd voor de Walhalla Pitch 2023).
K-Hole zal in premiere gaan op het Amsterdam Fringe Festival 2024.

Studio Dooie Mus wordt ondersteund door Stichting Het Verbond en is onderdeel van Het Stipwoud.